Materijali i oprema

Svi ugrađeni materijali će biti pažljivo odabrani od strane našeg stručnog tima, da što bolje pruže kvalitet i trajnost svakoj stambenoj jedinici i zajedničkim prostorima. Kvalitet je bitan od samog početka gradnje i na nevidljiv način određuje kvalitet života u samoj zgradi. Posebnu pažnju posvećujemo završnoj obradi koja je prvo što vidimo i što ostavlja utisak.

Podržavamo aktivno učešće kupaca u odabiru materijala, izlazimo u susret u slučaju posebnih želja, a naš stručni tim je tu da isprati eventualnu reorganizaciju stambenih jedinica i predloži enterijerska rješenja. Vizuelni identitet zgrade, oblikovanje i detalji u završnoj obradi elemenata bitna su stavka u našim projektima. Odabir boja je sveden na toplu varijantu bijele koja ne naglašava posebno nijedan element, ali prosto zrači toplinom i mekoćom.

Zajednički prostori

Ulazna zona zgrade uvod je u cjelokupno iskustvo. Estetika i lako održavanje su nam tu od posebne važnosti. Ugrađena će biti prvoklasna granitna keramika, a posebna pažnja posvećena detaljima. Kontrolisan ulaz i video nadzor koji pokriva ulazni lobi i garažu, doprinose sigurnosti.

Lift

Vertikalna komunikacija ostvarena je stepeništima i liftom koji omogućuje nesmetano kretanje djece i lica umanjenih tjelesnih sposobnosti. Lift je električni, bezreduktorski, brzine 1m/s što omogućuje bezbijedno i ugodno savladavanje spratova uz ispoštovane sve mjere protivpožarne zaštite.

Ograde

Želja da se omogući otvaranje savremenog čovjeka prema okruženju, prožimanje eksterijera i enterijera odredio je izbor staklene ograde. To je trend koji slijedi svaki moderan životni ili radni prostor. Prozirna staklena ograda čini da lođa izgleda veće, a korišteno lamistal staklo pruža izuzetnu čvrstoću i sigurnost. Uz pravilno održavanje može trajati vječno. Savršeno se uklapa u moderan prostor, dajući mu eleganciju i privlači poglede.

Ulazna vrata

Da bi vrata štitila Vaš dom, odabrali smo sigurnosna vrata koja se odlikuju čvrstinom strukture sa sigurnosnom bravom i unutrašnjim pojačanjima. Konstrukcija i dovratnik vrata su metalni. Vrata predstavljaju zaštitu od plamena, dima i prolaza toplote u roku od 30 minuta. Ispuna metalnog panela krila od kamene vune predstavlja toplinsku zaštitu i obezbjeđuje zaštitu od buke.

Lođe

Vanjski prostori stana predstavljaju produžetak dnevnog boravka, gdje odmaramo, primamo goste, objedujemo. Stoga, posebnu pažnju pridajemo njihovom uređenju. Veliki faktor na izgled lođe nosi izbor keramike. Osim odabira boje i teksture, vodimo računa i o njihovim tehničkim karakteristikama. Zbog toga biramo keramiku I klase koja je bezbijedna za hodanje - protuklizna, s većom čvrstinom, otpornošću na habaanje, otpornu na temperaturne promjene, kišu, snijeg i mraz.

Prozori

Pravilnim izborom prozora i stakala znatno se smanjuju gubici energije i povećava zvučna izolacija. Prozori koji će biti ugrađeni sastoje se od šestokomornih profila s izo staklom i ispunom od plemenitog gasa omogućuju izuzetnu toplotnu i zvučnu izolaciju, a ugrađene aluminijumske roletne i zaštitu od neželjenih sunčevih zraka. Zaštita od solarne energije u ljetnom periodu i sprečavanje odavanja toplote u zimskom periodu, značajno smanjuju troškove i doprinose osjećaju prijatnosti i udobnosti.

Hrastov višeslojni parket

Drveni podovi nezamjenjiva su podna obloga u stambenim prostorima zbog posebnog prirodnog ugođaja koji unose u prostor, osjećaja topline i ušuškanosti koju mu daju, kao i činjenice da zadovoljavaju i najizbirljivije ukuse. Podovi koje ugrađujemo uz poštovanje određenih normi se mogu polagati i na toplovodno podno grijanje. Dvoslojni drveni podovi manje nego masivni parketi reaguju na uticaj nepovoljnih faktora iz okoline, poput neodgovarajuće vlage. Zahvaljujući tome duže zadržavaju svoj prvobitni izgled, ne isušuju se i ne stvaraju fuge brzo kao masivni parketi.

Unutrašnja stolarija

Sobna vrata pored njihove osnovne funkcije (toplotne i zvučne izolacije) koja se podrazumijeva predstavljaju veoma bitan element enterijera i zato biramo drvo kao najplemenitiji materijal za izradu stolarije. Puna i ostakljena unutrašnja vrata su s fiksnim nadsvjetlom. Dovratnik je izrađen od kvalitetnog lameliranog čamovog drveta, a krilo vrata duplošperovano s ispunom od saća. Šarke su skrivene američkog oblika s 3 komada po vratima. Bojena su bijelo PU bojama.

keramika

Keramika

Odabir keramičkih pločica za oblaganje podnih i zidnih površina veoma je bitan, jer one utiču na vizuelni doživljaj i omogućuju lakše održavanje prostora. Svi podovi i zidovi u kupatilima i kuhinjama obloženi su prvoklasnom italijanskom i španskom keramikom koju odlikuju kvalitet, prefinjen izgled i velika izdržljivost a kupac ima mogućnost odabira keramike po sopstvenom izboru.

-Bathroom-Fixtures

Oprema za kupatila

Estetske vrijednosti kupatila izražavaju se kroz pravilno odabranu opremu, koja je u proporciji sa samom veličinom prostora, ostalim elementima u prostoru, a bojom su usaglašeni s podnim i zidnim oblogama. Kupatila se opremaju prvoklasnom opremom renomiranih proizvođača kao što su Roca, Kolpa san, Grohe,... a kod kojih se praktičnost spaja sa izuzednom formom.

Elektro

- modularna galanterija renomiranih firmi Legrand, Schneideer
- mogućnost priključka na više operatera telekomunikacija, internet, televizija.
- video nadozor ulaznog lobija i podruma
- video interfoni u svim stanovima
- kontrola prolaza kartičnim putem bezkontaktno otvaranje garažnih vrata skeniranjem tablica itd.
- pokrivenost zajedničkih prostora sistemom zaštite od požara

Grijanje

Sobna temperatura ima direktan uticaj na nas i na naše raspoloženje. Sistem daljinskog grijanja i aluminijumski radijatori u svim prostorijama uz primijenjene mjere toplotne zaštite objekta obezbjeđuju optimalne uslove u zimskom periodu. Ventili sa termostatskim glavama daju mogućnost podešavanja temperature, a mogućnost ugradnje kalorimetra kontrolu troškova grijanja.